Тривожні тенденції в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тривожні тенденції в Україні

3031
Минув 21 рік відтоді, як Україна отримала незалежність від СРСР. За цей час українці досягли великого прогресу у реформуванні та модернізації своєї країни, пишуть державний секретар США Хілларі Родем Клінтон і верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон у статті для The New York Times.
На даний момент у країні спостерігаються деякі тривожні тенденції, що підтверджує останній проміжний звіт спостерігачів Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, зазначають автори напередодні парламентських виборів в Україні.
“Ми стурбовані використанням адміністративного ресурсу для підтримки кандидатів від правлячої партії і складнощами, з якими стикаються деякі ЗМІ, відсутністю деяких партій на місцевих виборах, розподілом матеріальної і фінансової винагороди між виборцями”, – перераховують Клінтон і Ештон згадані тенденції.
Український уряд має звернути увагу на переслідування лідерів опозиції, включаючи колишнього прем’єр-міністра Юлію Тимошенко, вказують Клінтон і Ештон.
Всього два роки тому українці обрали нового президента в рамках найбільш вільних і чесних, на думку багатьох експертів, виборів в історії країни. Громадяни України встановили власний високий стандарт, який потрібно утримати і на майбутніх виборах, йдеться в статті.
Євросоюз і Україна завершили переговори щодо Угоди про асоціацію, яка буде сприяти політичній та економічній інтеграції країни в ЄС. Це розширить для українського бізнесу доступ до 500 млн споживачів у ЄС і просуне країну по шляху до сучасної європейської демократії, переконані автори.
Але ЄС зможе просунутися далі в здійсненні цих сміливих планів, якщо демократичні права громадян України будуть поважатися. “Ми продовжимо працювати над тим, щоб Україна змогла повністю реалізувати свій потенціал і зайняти своє місце серед сучасних європейських демократій”, – підсумовують Клінтон і Ештон.
Хілларі Родем Клінтон, Кетрін Ештон
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас