Через мита на нафтопродукти в Україні подорожчає бензин - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через мита на нафтопродукти в Україні подорожчає бензин - експерт

895
Бензин і дизельне пальне в Україні різко подорожчають, якщо уряд реалізує свої наміри ввести мита на імпорт нафтопродуктів. Так прокоментував директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн заяву міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка щодо введення мита на імпорт нафтопродуктів з 1 грудня 2012 року.
"Власники нафтопереробних заводів, великі українські та російські компанії хотіли б прискорити ухвалення даного рішення (введення мит), але напередодні виборів це призвело б до цінового стрибка, який, схоже, вирішили перенести на кінець року", - вважає експерт.
Іншим важливим чинником ціноутворення на паливо є валютний курс, від якого даний ринок залежить безпосередньо. "В умовах великої залежності України від імпорту нафти і нафтопродуктів ціна бензину на 55% складається з "нафтової" складової і на 35% з податків, акцизного збору, номінованого в євро, і ПДВ", - підкреслили в "А-95". У результаті кожні 10 копійок на курсі долара еквівалентні 6-7 копійкам в ціні літра палива, відзначають експерти.
"Практика впровадження загороджувальних мит на різні категорії товарів в Україні мала своїм результатом лише підвищення цін для споживачів з одночасним зниженням якості. У випадку з нафтопродуктами цей "результат" буде досягнутий протягом місяця з моменту введення даних заходів", - вважає Куюн .
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас