Уряд хоче зробити Львів столицею можливої зимової Олімпіади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд хоче зробити Львів столицею можливої зимової Олімпіади

380
Уряд пропонує зробити столицею зимових Олімпійських ігор 2022 року Львів у разі отримання права на їх проведення. Про це йдеться в техніко-економічному обґрунтуванні для проведення зимової Олімпіади в Україні в 2022 році, текст якого наводить Коммерсант-Украина.
Розробником техніко-економічного обґрунтування для національного проекту "Олімпійська надія-2022" виступила німецька компанія PROPROJEKT Planungsmanagement & Projektberatung GmbH. Раніше вона брала участь у підготовці ТЕО проведення літньої Олімпіади-2016 в Баку і зимової Олімпіади-2018 в Мюнхені.
Обидві заявки не пройшли відбір. Згідно з ТЕО, розташування країни, а також клімат дозволяють Україні організувати проведення зимових Олімпійських ігор, аналогічних тим, які відбулися в 2010 році у Ванкувері (Канада) і які пройдуть в 2014 році в Сочі (РФ) і в 2018 році в Пхенчхані (Південна Корея).
Зокрема, передбачається, що змагання з хокею, керлінгу, ковзанярського спорту, фрістайлу, шорт-треку і фігурного катання проводитимуться у Львові.
Змагання зі стрибків з трампліну, лижного двоєборства, біатлону, лижних перегонів і сноуборду - в Тисовці (Львівська область), а з гірськолижного спорту - у Боржаві (Закарпатська область). Будівництво всієї інфраструктури буде здійснюватися відповідно до вимог Міжнародного олімпійського комітету (МОК). Як повідомив голова Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислав Каськів, всі об'єкти були розділені на два класи. До першого віднесено об'єкти, які зможуть окупитися і під які будуть активно залучатися інвестиції - наприклад, гірськолижні комплекси.
Другу групу споруд будуватимуть за державний рахунок - це об'єкти інфраструктури, а також деякі спортивні об'єкти - наприклад, льодовий палац. Згідно з ТЕО, орієнтовний обсяг інвестицій - $10 млрд. Слід зазначити, що витрати на Олімпіаду у Ванкувері склали $3,3 млрд, а бюджет на Олімпіаду в Сочі досяг 950 млрд руб. (близько $30 млрд).
Подальшою реалізацією проекту "Олімпійська надія-2022" керуватиме віце-прем'єр Борис Колесников, призначений президентом Віктором Януковичем національним координатором подачі заявки на Олімпіаду-2022. Колесников відповідав за підготовку країни до Євро-2012.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас