Купівля Банку Форум дозволить Смарт-холдингу посилити свою присутність у фінансовому секторі, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Купівля Банку Форум дозволить Смарт-холдингу посилити свою присутність у фінансовому секторі, - експерт

911
Придбання банку "Форум" фінансово-промисловою групою "Смарт-Холдинг" принесе новим власникам великий банківський актив, а самому банку - серйозні "вливання" в капітал.
Таку думку висловив начальник сектору ринкових досліджень "Українського кредитно-рейтингового агентства" Віктор Шулик.
За словами експерта, є маса аргументів, які говорять на користь того, що нові власники мають намір всерйоз зайнятися розвитком банківського бізнесу: "Вважаю, що інвестиція все ж стратегічна, мінімум на 3-5 років. Адже західні банки платили 4-5 капіталів за фінансові установи, а потім намагалися окупити витрати за рахунок надання платного боргового фінансування. Зараз же вартість фінансових установ невисока, тому час для інвестицій непоганий", - зазначив Шулик.
За його словами, навіть якщо допустити, що власник вирішить продати банк, йому "доведеться провести передпродажну підготовку: як мінімум, почистити баланс, домогтися фінансової та операційної самостійності установи і покращення її інвестиційної привабливості".
Крім того, експерт вважає, що раз банк заявив про проведення ребрендингу, було запущено споживче кредитування готівкою, а також є плани щодо проведення широкомасштабної рекламної кампанії, то це свідчить про довгострокові наміри нових власників щодо банку.
Разом з тим, експерт радить враховувати і той факт, що за 2011 рік "Форум" повністю сформував резерви під кредитні ризики, і вже генерує прибуток. "Тобто, ті кошти, які "Смарт-Холдинг" вкладає в розвиток банку, будуть практично відразу окупатися", - зазначив Шулик. "І цілком імовірно, що придбання "Форуму" дозволить холдингу посилити свою присутність у фінансовому секторі, а також провести досить якісну реструктуризацію бізнесу", - зазначив експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас