У Єгипта проблеми: він планує попросити у МВФ кредит у розмірі 4,8 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Єгипта проблеми: він планує попросити у МВФ кредит у розмірі 4,8 млрд дол.

Казна та Політика
447
Єгипет може попросити у Міжнародного валютного фонду (МВФ) позику в розмірі 4,8 млрд дол., коли представники організації відвідають з візитом Каїр наприкінці поточного місяця, передає Reuters з посиланням на міністра фінансів Єгипту Мумтаз аль-Сайеда.
"Під час переговорів з МВФ ми плануємо обговорити перспективу підвищення обсягу кредиту до 4,8 млрд дол." - заявив глава єгипетського Мінфіну.
Раніше влада Єгипту вела напружені переговори з МВФ з питання надання фінансової допомоги в розмірі 3,2 млрд дол., проте жодних домовленостей досягнуто не було. Ситуація з дефіцитом бюджету погіршувалася протягом останніх півтора роки, коли країна перебувала в стані серйозної політичної кризи.
Міністр фінансів також додав, що напередодні Єгипет направив запит в США на надання субсидії в розмірі 500 млн дол. з метою підтримки державного бюджету країни.
Нагадаємо, на початку липня 2012 р. повідомлялося, що Ісламський банк розвитку (ІБР) надав Єгипту 1 млрд дол. на закупівлю палива і продовольства. Транш у розмірі 1 млрд дол. є частиною загальної угоди, згідно з якою ІБР надасть Єгипту 2,5 млрд дол.
Уже тоді повідомлялося, що найближчим часом у Єгипту можуть виникнути серйозні фінансові проблеми, проте уряд країни спростовував ці повідомлення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас