В Ізраїлі заявили, що готові до війни з Іраном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Ізраїлі заявили, що готові до війни з Іраном

1052
Ізраїльський міністр у справах цивільної оборони Матан Вільнаї заявив, що можлива війна проти Ірану триватиме не більше місяця, а її жертвами можуть стати до 500 осіб. За його словами, це не повинно бути приводом для істерики, оскільки громадянська оборона Ізраїлю готова до такого розвитку подій "краще, ніж будь-коли".
При цьому Вільнаї відмовився відповідати на запитання про необхідність удару по іранських ядерних об'єктах. "Не треба мене втягувати в ці спори", - попросив він, зазначивши лише, що Ізраїлю обов'язково треба рахуватися з думкою США - "кращого друга нашої країни".
Американське керівництво, як повідомлялося раніше, поки не прагне до нападу на Іран, побоюючись поширення конфлікту і непередбачуваних економічних наслідків.
Вільнаї також розповів про висновки фахівців, які вважають, що можлива війна проти Ірану призведе до необхідності вести бойові дії на кількох фронтах: до неї можуть підключитися бойовики ліванського руху "Хізбалла" і радикали з сектора Газа.
Для протидії цілком імовірним ракетним обстрілам Ізраїль створив і ввів в експлуатацію систему ПРО "Залізний купол", яка вже довела свою ефективність.
Вільнаї зробив ці заяви на тлі спекуляцій в ізраїльській та американській пресі щодо можливого нападу на Іран.
Найближчим часом міністр покине свій пост і відправиться до Пекіна працювати послом в Китаї. Його наступником на чолі відомства стане Авраам Діхтер - колишній керівник ізраїльської служби безпеки "Шин Бет".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас