Будівельники берлінського аеропорту опинилися на межі банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівельники берлінського аеропорту опинилися на межі банкрутства

252
Компанія FBB, що займається будівництвом нового берлінського аеропорту, опинилася на межі банкрутства, пише The Local. Аеропорт імені Віллі Брандта планувалося здати в експлуатацію ще в минулому червні, однак пізніше його відкриття перенесли на березень 2013 року. Проте цього може і не статися, тому що вже в листопаді FBB має всі шанси стати банкрутом.
Для завершення будівництва аеропорту та погашення поточних кредитів компанії треба терміново знайти 1,17 мільярда євро, однак поки бажаючих дати такий кредит немає. Інвесторів навіть не привернули гарантії від федерального уряду, Берліна і Бранденбурга.
Згідно з початковим кошторисом новий аеропорт мав обійтися в 2,8 мільярда євро, однак у процесі будівництва сума зросла майже вдвічі - до 4,2 мільярда.
Як очікується, керівництво FBB 16 серпня збереться на екстрену зустріч для обговорення ситуації, що склалася, і пошуку виходу з неї. Зокрема, рада директорів спробує з'ясувати, де можна позичити відсутні 1,17 мільярда. Крім того, вони повинні будуть відшукати кошти для обслуговування інших кредитів.
Одним з можливих варіантів розвитку подій може бути залучення державних коштів для завершення будівництва. Крім того, не виключається варіант отримання фінансової допомоги від Євросоюзу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас