Кредитування в Китаї впало на 40 відсотків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитування в Китаї впало на 40 відсотків

853
Обсяг нових банківських кредитів у Китаї скоротився в липні на 41,3 відсотка в порівнянні з попереднім місяцем, повідомляє AFP з посиланням на дані Народного банку Китаю. Банки видали позики на 540 мільярдів юанів (85 мільярдів доларів). Результат виявився набагато нижчим від прогнозів аналітиків, які пророкували цифру в 665 млрд юанів.
Трохи раніше міністерство торгівлі країни опублікувало дані щодо експорту та імпорту, які також виявилися вкрай слабкими. Про це повідомляє Bloomberg. Зростання експорту в минулому місяці склало у річному обчисленні всього 1 відсоток у порівнянні з 13 відсотками в червні. Імпорт збільшився лише на 4,7 відсотка (в червні - 6,3 відсотка).
В цілому китайська економіка в останні місяці показує явні ознаки сповільнення. Зростання ВВП у другому кварталі знизилося до 7,6 відсотка в порівнянні з тим же періодом минулого року. Востаннє такі слабкі показники економіка КНР демонструвала в 2009 році.
Зниження темпів зростання в Китаї пояснюється стагнацією на ринку нерухомості, а також істотним падінням попиту на китайську продукцію за кордоном. Особливо це стосується основного торговельного партнера КНР - Євросоюзу, який переживає найгострішу боргову кризу.
Водночас інфляція в країні сповільнилася в липні до 1,8 відсотка, що є найнижчим показником за два з половиною роки. ЦБ вирішив пом'якшити фінансову політику, менше побоюючись зростання цін. Ефект від цих заходів може проявитися ближче до кінця року.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас