Азаров запропонував держбанку Китаю відкрити представництво в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров запропонував держбанку Китаю відкрити представництво в Україні

533
Прем'єр-міністр Микола Азаров запропонував керівництву "Державного банку розвитку Китаю" розглянути можливість відкриття свого представництва в Україні.
Про це він заявив у вівторок під час зустрічі із заступником голови правління "Державного банку розвитку Китаю" Лі Цзіпінем, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
"В Україні зараз працюють представництва практично всіх великих світових банків. Без цього неможливо реалізувати великі проекти. Тому якщо ми з вами говоримо про довгострокову співпрацю, то продумайте питання відкриття у нас свого представництва", - сказав М.Азаров.
Він додав, що кредитна лінія держбанку КНР сумарно перевищує річні кредитні портфелі Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку.
"Один ваш кредитний договір буде приблизно дорівнювати всім кредитним портфелям цих банків", - зазначив Прем'єр.
Лі Цзіпін в свою чергу зазначив, що поставить перед керівництвом банку питання про відкриття представництва в Україні, але для цього необхідно отримати згоду дозвільного органу Китаю.
Як повідомлялося, держбанк Китаю готовий надати Україні кредит у розмірі 3,656 млрд доларів для реалізації проекту з заміщення російського газу вугіллям.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас