Де проводять відпустку лідери країн Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Де проводять відпустку лідери країн Європи

1035
Політичне життя в Європі затихло: прем'єри і президенти, втомлені від баталій з приводу порятунку євро, вирушили в довгоочікувані відпустки. Глави держав на собі пізнали, що таке їздити на поїзді і літати рейсами бюджетних авіакомпаній.
Президент Франції Франсуа Олланд ще під час передвиборної кампанії обіцяв своїм виборцям, що буде "нормальним президентом", а тому його перша відпустка з часів вступу на посаду пройде без присутності дорогих яхт і друзів-мільярдерів, чим так грішив Ніколя Саркозі.
Як повідомляє nicematin.com, новий президент Франції проведе свою відпустку в форте Брегансон (президентська резиденція) на Лазурному березі, а також в своєму будинку в Мужен, що в 30 км від Ніцци.
В Брегансон разом зі своєю подругою Валері Тріервейлер Олланд прибув в минулі вихідні. Причому перша пара країни дісталася до місця відпочинку не на урядовому літаку, а на звичайному поїзді, сівши в останній вагон потягу на Ліонському вокзалі Парижа.
При цьому глава держави заявив, що він "не повністю у відпустці". "Це нормально, - запевнив президент. - Кожен день відбуваються нові події, ситуації, в курсі яких потрібно бути 24 години на добу. Крім того, необхідна пильність щодо економічної ситуації".
Відпочиваючі поблизу резиденції французького президента вже встигли помітити високопоставленого гостя. "Це абсолютно доступний для народу президент. Він дуже милий у поводженні з дітьми", - сказала журналістам одна з туристок, яка помітила президента на узбережжі.
Таким чином, Олланд не зрадив своїм "допрезидентським" звичкам: до виборів його не раз бачили на пляжах країни або в прибережному кафе з порцією устриць.
А ось канцлер Німеччини Ангела Меркель, як завжди, залишає на час відпустки свою батьківщину. Свою тижневу відпустку федеральний канцлер проводить в Південному Тіролі, приїхавши в цю німецькомовну провінцію Італії вже в шостий раз.
Як пише Handelsblatt, разом з чоловіком Йоахімом Зауером Меркель зупинилася в чотиризірковому готелі Marlet в селі на висоті 1900 м. Там подружжя зустрілося зі знаменитим альпіністом Райнхольдом Месснером. Спортсмен, який піднявся на всі 14 восьмитисячників світу, зазначив, що Меркель - невтомний ходок.
Але свідки відпустки федерального канцлера звернули увагу на те, що в цьому році у Меркель більше охорони, ніж зазвичай.
Президент Німеччини Йоахім Гаук свою першу відпустку на новій посаді проводить разом зі своєю супутницею Даніелою Шадт. Спочатку вони відвідали олімпійський Лондон, оглянули місто і побували на змаганнях зі спортивної гімнастики. Потім Гаук з подругою вирушили до польського Костшин-на-Одрі, де президенту довелося відкрити рок-фестиваль - один з найбільших у Європі.
Правда, відпустку довелося перервати заради робочої зустрічі з польським президентом Броніславом Коморовським, але Гаук планує ще поїздити по Польщі.
Італію для проведення відпустки вибрав і федеральний канцлер Австрії Вернер Файманн. Правда, він вирушив не на північ, як Меркель, а на острів Сардинія. Як пише австрійська газета Oe24, там він проводить два тижні разом з дружиною та доньками Мартіною і Флорою, знявши приватний будинок на найпопулярнішому курорті Сардинії Коста Смеральда.
Раніше австрійський канцлер регулярно їздив до Венеції, і лише другий рік відпочиває на півдні. Як він зізнавався, під час відпустки він цінує спокій і тишу і, навіть не маючи можливості зовсім відключити мобільний телефон, ставить його на беззвучний режим.
Що стосується італійського прем'єра Маріо Монті, то він провів з дружиною кілька днів відпочинку в невеликому містечку Арона на озері Маджоре. У супроводі восьми охоронців він здійснив прогулянку по місту та околицях, чим украй здивував місцевих жителів, після чого повернувся на свою віллу в Леза.
Озеро Маджоре - напевно, найулюбленіше місце італійських політиків і діячів культури. Там, наприклад, багато разів відпочивав Сильвіо Берлусконі.
Втім, повноцінно відпочити вдається не всім політикам. Так, наприклад, прем'єр Греції Антоніс Самарас відмовився від відпочинку - замість цього він проводить переговори з представниками кредиторів Греції. Глава уряду того ж зажадав і від своїх підлеглих. "Міністри повинні бути у своїх офісах з самого раннього ранку", - заявив минулого тижня прес-секретар уряду.
На відміну від греків, португальським міністрам пощастило більше. Прем'єр Португалії Педро Пассуш Коельо дозволив своїм підлеглим відпочити, правда, заборонив залишати межі країни. Сам він два тижні проведе з родиною на батьківщині, на південному курорті Мана Рота, що недалеко від Фаро.
У сусідній Іспанії також не до повноцінного відпочинку. Більшість міністрів у цьому році змушені були скоротити по максимуму період своїх відпусток, а багато з них відпочивають поблизу від дому (в годині польоту від Мадрида).
"Всім, хто може собі це дозволити, гарної відпустки", - з таким побажанням звернувся днями глава уряду Іспанії Маріано Рахой. Сам він проведе кілька днів (скільки саме не уточнюється, але, імовірно, не більше тижня) у себе на батьківщині в Галісії зі своєю сім'єю. Як правило, влітку Рахой завжди відпочиває вдома. У невеликому місті Санхенхо в провінції Понтеведра у нього будинок.
Таємним залишилося лише місце відпочинку прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона. Офіційно прес-служба Даунінг-стріт повідомила, що глава уряду планує провести два тижні у континентальній Європі з дружиною Самантою і трьома дітьми. При цьому цікаво, що раніше Кемерон закликав британців проводити відпустку на батьківщині: "Якщо ви хочете у відпустку, чому б вам не провести її тут?"
Торік Кемерон побував за кордоном у відпустці вперше з того моменту, як став прем'єр-міністром. Сім'я орендувала розкішну віллу XVIII століття в Тоскані на два тижні, однак їхня відпустка обірвалася через хвилювання в Лондоні.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас