Іран відключить міністерства від інтернету для захисту від хакерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран відключить міністерства від інтернету для захисту від хакерів

327
Іран прийняв рішення відключити свої міністерства та інші державні відомства від інтернету для захисту від кібернетичних атак, подібних до тих, в яких були застосовані відомі віруси Stuxnet і Flame. Відключення планується у вересні.
Міністр інформаційно-комунікаційних технологій Ірану Реза Тагіпура стверджує, що розвідувальні дані стратегічного значення уразливі у всесвітній мережі. Інтернет не викликає довіри міністра, оскільки, на його думку, контролюється однією або двома країнами, вороже налаштованими до Ірану.
Міністр планує створити внутрішню національну мережу, яка замінить інтернет. Цей проект має бути завершений в найближчі півтора роки.
Віруси Stuxnet і Flame, за останні кілька років заразитися велике число комп'ютерів в Ірані, імовірно є продуктом спільної розробки фахівців з Ізраїлю та США.
Stuxnet, виявлений в 2010 році, здійснював атаки на ядерні об'єкти ІРІ. Flame, виявлений в 2012 році, мав в якості мішеней міністерство нафти Ірану і головний експортний термінал країни, передає ИТАР-ТАСС.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас