Лівія заборгувала Греції 150 млн євро за лікування повстанців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лівія заборгувала Греції 150 млн євро за лікування повстанців

Казна та Політика
248
Лівія заборгувала Греції 150 млн євро за лікування колишніх повстанців, поранених під час військових дій проти військ Муамара Каддафі.
Як повідомляють африканські ЗМІ, нова влада Лівії готова погасити частину заборгованості, але хоче детальніше вивчити на предмет можливих зловживань рахунки, виставлені грецькими готелями та лікарнями.
"Ми в цілому визнаємо борги в розмірі близько 150 млн євро перед організаціями, лікувальними установами і готелями, а також перед двома туристичними агентствами... Вони запросили загалом 5,5 тис. поранених", - повідомив повірений у справах Лівії в Афінах Усама Елеян.
За його словами, зараз в Греції залишаються від 300 до 500 лівійців.
"Ми впевнені, що скоро будуть виділені кошти, щоб заплатити всім. Тим не менш, на першій стадії буде виплачено 50% заборгованості", - додав дипломат.
За даними об'єднання готелів центральної області Аттіка, лівійці заборгували тільки столичним готелям 17 млн євро, в Салоніках ця заборгованість складає 9,5 млн.
Афінське агентство новин наводить заяви власників готелів, які говорять, що знаходяться на межі фінансового краху через несплату за рахунками. Десятки лікарень і приватних клінік також заявляють, що не отримали грошей за лікування колишніх повстанців.
Нагадаємо, 14 червня Верховний суд Лівії визнав неконституційним закон, що забороняє громадянам країни вихваляти і звеличувати Муаммара Каддафі і його режим.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас