Нафта дорожчає на корекції та очікуваннях статданих зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на корекції та очікуваннях статданих зі США

Енергетика
211
Світові ціни на нафту в п'ятницю зростають на корекції після зниження напередодні, що було пов'язано з розчаруванням інвесторів через відсутність нових антикризових заходів ЄЦБ, а також напередодні публікації статистики щодо ринку праці США, свідчать дані торгів.
Вартість вересневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 08.40 мск зросла на 0,32 долара, або на 0,37%, - до 87,45 долара за барель. Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшилася на 0,39 долара, або на 0,37% до 106,29 долара за барель.
Напередодні Центробанк Великобританії і ЄЦБ ухвалили рішення зберегти базову відсоткову ставку на рекордно низьких рівнях 0,5% річних і 0,75% річних відповідно. Пізніше голова європейського фінрегулятора Маріо Драгі повідомив про те, що ЄЦБ може знову провести операції з купівлі облігацій держав єврозони на відкритому ринку, одначе про якісь конкретні наміри європейського ЦБ сказано не було.
В п'ятницю інвестори чекають публікації статданих з єврозони і США. Зокрема, бюро статистики міністерства праці США повідомить дані щодо безробіття в країні за липень. Як вважають аналітики, показник червня 8,2% залишився без змін, а кількість робочих місць в несільськогосподарських галузях економіки зросла на 100 тисяч після збільшення на 80 тисяч місяцем раніше.
"У короткостроковій перспективі увага ринку переміститься до останнього цього тижня ризику - даних щодо кількості робочих місць в несільськогосподарських галузях економіки США", - вважає голова Australia & New Zealand Bank з досліджень в сфері сировинних ресурсів Марк Перван (Mark Pervan), цитований агентством Bloomberg.
Крім того, стануть відомі дані щодо обсягів роздрібних продажів у єврозоні в червні і дані щодо композитного індексу ділової активності в галузі промислового виробництва та сфери послуг регіону за липень
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас