В Україні можуть ввести податок на купівлю валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть ввести податок на купівлю валюти

Валюта
6362
В Україну може повернутися податок на купівлю валюти безготівково.
Про це повідомив заступник Голови ДПС України Андрій Ігнатов.
Як повідомив податківець, служба збирається провести реформу податкової системи.
Так в Україні незабаром може знизитися ставка податку на додану вартість з 20% до 7-12%., єдиний соціальний внесок - з 37-49% до 15%, податок на доходи фізичних осіб з 15-17% до 10% з паралельним впровадженням прогресивної шкали, повідомляють ФІНАНСИ bigmir) net.
Ігнатов зазначив, що щоб уникнути зниження надходжень до бюджету вводяться так звані компенсаторні механізми. Вони передбачатимуть скасування пільг та розширення бази оподаткування деякими податками.
Наприклад, ПДВ - додаткове оподаткування продажів за ставкою 2,5-2%, єдиний соціальний внесок - повернення до оподаткування купівлі безготівкової іноземної валюти за ставкою 3%.
"Всі наші ініціативи ми винесли на обговорення громадськості і зацікавлених в отриманні об'єктивної оцінки пропонованих новацій з боку бізнесу. Упевнений, що така спільна робота допоможе нам розробити оптимальні норми", - підкреслив Андрій Ігнатов.
Раніше повідомлялося, що не менше 21 трлн доларів було заховано на рахунках надбагатої світової еліти в різних офшорних зонах станом на кінець 2010 року.
Про це йдеться в дослідженні, виконаному за замовленням організації Tax Justice Network, яка бореться проти ухилення від податків.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас