Терористичні організації зобов'язали виплатити 6 млрд за теракти 11 вересня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Терористичні організації зобов'язали виплатити 6 млрд за теракти 11 вересня

859
У США суд Нью-Йорка ухвалив, що терористичні організації "Аль-Каїда" і "Талібан", а також Іран повинні виплатити більше шести мільярдів доларів сім'ям загиблих під час теракту 11 вересня 2001 року як моральну компенсацію.
Компенсації мають отримати 110 людей, які пережили атаку на Всесвітній торговий центр в Нью-Йорку, і спадкоємці 47 загиблих, повідомляє Голос Америки.
Ухвалене суддею рішення розглядається, головним чином, як символічний жест, стягнути ці гроші не видається можливим. Проте одна з позивачів - мешканка Пенсільванії Еллен Сарацині, чоловік якої був капітаном літака, що протаранив південний бік вежі Всесвітнього торгового центру, заявила, що вона задоволена рішенням суду.
Як повідомлялося, в 2011 році федеральний суддя Джордж Деніелс ухвалив вважати відповідальними за теракт 11 вересня 2001 року не тільки "Аль-Каїду", Усаму бен-Ладена і режим талібів, що давав їм притулок. За його рішенням, за вибух веж-близнюків був відповідальний також і Іран.
Нагадаємо, 11 вересня 2001 року два пасажирські літаки врізалися у вежі Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку. В результаті терактів загинули близько 3 тис. людей. Відповідальність взяли на себе терористи з "Аль-Каїди".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас