ДАІ хоче повернути фотофіксацію порушень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДАІ хоче повернути фотофіксацію порушень

3747
Державна автоінспекція виступає за появу на українських дорогах автоматичних фіксаторів порушень. Про це на брифінгу в Кабінеті міністрів заявив виконуючий обов'язки голови відомства Володимир Резніков.
"Протягом шести місяців поточного року сталося майже 15,5 тисяч аварій з потерпілими, 2 тисячі 400 осіб загинуло, отримали травми понад 19 тисяч громадян. За добу гине в середньому 11 людей, ще 87 травмуються. Більше двох третіх загиблих - молоді люди у віці від 25 до 45 років", - розповів Резніков.
За його словами, більшість аварій відбуваються в результаті навмисного порушення правил дорожнього руху. Згідно з інформацією ДАІ, кількість аварій значно зменшувалася в часи посилення покарань і збільшення кількості інспекторів. У зв'язку з цим виконуючий обов'язки голови відомства наполягає на необхідності фотофіксації порушень. Вона, на його думку, змусить водіїв дотримуватися правил дорожнього руху навіть краще від інспекторів.
Раніше в Україні вже намагалися ввести фотофіксацію порушень правил дорожнього руху, але відповідне рішення визнав незаконним Конституційний суд. Зараз закон, виправлений відповідно до вимог суду, знову внесений до Верховної Ради. Якщо його схвалять, обладнання для фотофіксації встановлять, в першу чергу, на небезпечних ділянках дороги. Таких в Україні, за інформацією ДАІ, 1643.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас