Росія має намір заборонити провезення продуктів у ручній поклажі в Україну і в зворотньому напрямку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія має намір заборонити провезення продуктів у ручній поклажі в Україну і в зворотньому напрямку

1253
Россільгоспнагляд у зв'язку з виявленням вірусу африканської чуми свиней (АЧС) в Запорізькій області, джерело якого могло бути завезене з Росії, виступив за заборону перевезення продуктів рослинного і тваринного походження в ручній поклажі пасажирів, які прямують між Росією та Україною.
За даними Державної ветеринарної та фітосанітарної служби країни, падіж тварин від АЧС зафіксований в приватному господарстві одного із сіл Приморського району Запорізької області. Ймовірним джерелом інфекції вважається завезення відпочивальниками з Росії збудника хвороби з харчовими продуктами тваринного походження.
В осередку виникнення хвороби введений карантин, перекрита автомобільна дорога, що проходить через населений пункт, автотранспорт пущений в об'їзд. У Запорізьку область виїхала група фахівців для координації дій з ліквідації хвороби та недопущення подальшого поширення збудника АЧС в інші регіони України, передає Інтерфакс.
Згідно з повідомленням, Держветфітослужба звернула увагу громадян, які утримують свиней, на необхідність не згодовувати тваринам харчові відходи тваринного та невідомого походження, не купувати продукти тваринництва в місцях стихійної торгівлі, не допускати контакту домашніх тварин з дикими.
Незважаючи на те, що джерело захворювання ще точно не визначено, в Россільгоспнагляді не відкидають, що вірус міг бути завезений з РФ.
"Раз між нашими країнами дозволено перевозити в ручній поклажі до 5 кг продовольства, то все може бути", - заявив керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт.
Крім того, додав він, така продукція, як копчена ковбаса і копчене сало, виведені з-під контролю Россільгоспнагляду.
Нагадаємо, минулого тижня африканська чума свиней була виявлена на свинокомплексі "БазЕла" в Краснодарському краї.
19 липня стало відомо про введення карантину через африканську чуму свиней на всій території Тверської області. За деякими даними, там можуть забити більше 100 тисяч тварин.
20 липня карантин через африканську чуму свиней був введений і у Волгоградській області.
Сьогодні, 1 серпня, карантин був введений в Запорізькій області.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас