Американські законодавці узгодили нові санкції проти Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські законодавці узгодили нові санкції проти Ірану

Енергетика
417
Верхня і нижня палати Конгресу США узгодили спільний законопроект про розширення санкцій відносно Ірану. Очікується, що документ пройде погодження в Палаті представників і Сенаті до "парламентських канікул", що починаються 6 серпня.
Верхня і нижня палати Конгресу США ухвалили власні законопроекти про нові санкції відносно Ірану навесні 2012 року, а потім займалися узгодженням спільного, компромісного документа.
Новий пакет санкцій, схвалений обома платами, передбачає посилення покарання за купівлю іранської нафти, кошти від продажу якої Тегеран, як вважають західні країни, використовує для роботи над програмою зі створення ядерної зброї. Іран, у свою чергу, неодноразово заявляв, що його ядерна програма носить суто мирний характер.
США посилили санкції відносно Ірану на початку 2012 року. Таке ж рішення ухвалив і Євросоюз, який припинив з 1 липня закупівлю іранської нафти. Через міжнародні санкції в червні, за підрахунками трейдерів, обсяги видобутку нафти в Ірані впали до мінімуму за 20 років.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас