Обама оголосив про надання ще 70 млн дол. допомоги Ізраїлю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама оголосив про надання ще 70 млн дол. допомоги Ізраїлю

Казна та Політика
308
Білий дім виділить єврейській державі додатково 70 млн дол на розвиток системи ПРО, відомої як "Залізний купол". Про це рішення 27 липня оголосив Президент США Барак Обама.
"Посилення співпраці з Ізраїлем я зробив головним пріоритетом для своєї адміністрації", - цитує американського лідера Reuters. Разом з тим, Обаму звинувачують в тому, що при ньому відносини Вашингтона і Тель-Авіва тільки псуються.
Головний суперник чинного Президента на виборах Мітт Ромні звинувачує голову Білого дому у дуже жорсткому курсі щодо Ізраїлю. Позиція Обами з питання про іранську ядерну програму навпаки, занадто м'яка, вважає республіканець.
Сьогодні, 28 липня, Мітта Ромні чекають у Тель-Авіві. Політик планує провести переговори з прем'єром Ізраїлю Беньяміном Нетаньяху, відносини між яким і Обамою відверто не склалися.
За даними соціологів, в 2008 році лідер США отримав підтримку 78% американців єврейського походження. Якби вибори відбулися сьогодні, Обаму підтримали б тільки 64%.
Відносини Ізраїлю і США погіршилися через погляди нинішньої адміністрації Білого дому на проблему територіального розмежування. Обама вважає, що кордони майбутньої Палестинської держави слід прокреслити, виходячи зі status quo, що склався до 1967 року, що не влаштовує багатьох в Тель-Авіві.
Під час своєї виборчої кампанії 2008 року Барак Обама відвідав Ізраїль. Разом з тим, за чотири роки президентства в американського лідера не знайшлося часу для візиту в країну, яку називають головним союзником США на Близькому Сході.
У листопаді 2011 року Президент Ізраїлю Шимон Перес заявив, що його країна не відкидає можливості нанесення авіаударів по Ірану. Обама, за відомостями Reuters, навпаки, виступає за стримування Тегерана тільки за допомогою санкцій, що лише посилює розлад між Вашингтоном і Тель-Авівом.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас