Міністр економіки Іспанії впевнений у здатності країни виплатити борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр економіки Іспанії впевнений у здатності країни виплатити борги

Казна та Політика
227
Іспанія здатна виплатити свої борги - таку заяву, як передає Reuters, зробив міністр економіки країни Луїс де Гіндос. "У середньо- і довгостроковій перспективі Іспанія збереже платоспроможність і зможе виплатити свої великі борги. У короткостроковій перспективі ми також впораємося з нашими зобов'язаннями", - сказав він. Міністр також додав, що ніколи не сумнівався в тому, що Мадрид може звернутися за фінансовою допомогою до ЄС за зразком Греції та Ірландії.
Крім того, де Гіндос привітав виступ голови Європейського центрального банку Маріо Драгі, який пообіцяв зробити все можливе в рамках повноважень ЄЦБ для порятунку єврозони. Іспанський міністр назвав слова Драгі "своєчасними".
Раніше Євросоюз виділив 100 млрд євро на рекапіталізацію іспанських банків. За оцінками незалежних аудиторів, іспанським фінансовим організаціям може знадобитися від 51 млрд до 62 млрд євро. В опублікованій 26 липня доповіді американського банку Citi йдеться про високу ймовірність запиту Мадридом другої порції фінансової допомоги у ЄС і Міжнародного валютного фонду.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас