Євросоюз схвалив 17-й пакет санкцій відносно Сирії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз схвалив 17-й пакет санкцій відносно Сирії

Енергетика
334
Голови МЗС 27 країн Євросоюзу схвалили в понеділок черговий, 17-й пакет санкцій відносно Сирії, повідомляє агентство Франс Прес з посиланням на дипломатичні джерела.
Йдеться про розширення списку сирійських фізичних та юридичних осіб, яким заборонений в'їзд в країни ЄС, і активи яких в Європі заморожуються.
За інформацією з дипломатичних джерел, ЄС має намір включити в "чорний список" ще щонайменше 27 осіб і два-три сирійські відомства.
Як зазначають джерела, рішення про розширення санкцій було ухвалено на самому початку зустрічі голів МЗС ЄС в Брюсселі.
Голова дипломатії ЄС Кетрін Ештон після прибуття на зустріч повідомила, що міністри ухвалять рішення про перевірку вантажів суден, які підозрюються в порушенні ембарго на постачання зброї до Сирії.
"Ці санкції (новий пакет) дуже важливі, оскільки вони дозволять проводити перевірку кораблів з тим, щоб встановити, який вантаж вони перевозять. Я сподіваюся, що це допоможе уникнути будь-яких постачань зброї режиму Асада", - сказала Ештон.
Попередній, 16-й за рахунком, пакет санкцій проти Сирії був схвалений головами МЗС ЄС 25 червня на зустрічі в Люксембурзі. В даний час в "чорний список" ЄС входять 49 сирійських компаній і 129 громадян Сирії.
У Сирії вже більше року не припиняються антиурядові протести. За даними ООН, загальна кількість жертв перевищила 12 тисяч осіб. Сирійська влада заявляє, що в зіткненнях з озброєною опозицією загинули більше 2,5 тисячі військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів, проти яких діють добре озброєні бойовики. З квітня в країні, відповідно до плану Кофі Аннана, оголошено перемир'я, за дотриманням якого покликані стежити спостерігачі ООН. Проте сторони конфлікту регулярно повідомляють про нові збройні інциденти і жертви.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас