На "Питну воду" в Україні витратять 200 мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На "Питну воду" в Україні витратять 200 мільйонів гривень

Казна та Політика
913
В Україні на державну програму "Питна вода" в поточному році передбачено близько 200 млн гривень. Про це повідомив виконуючий обов'язки міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Олександр Аліпов під час брифінгу в Кабінеті міністрів, передає УРА-Інформ.
На вказані кошти заплановано будівництво та реконструкція водозабірних споруд із застосуванням інноваційних технологій та устаткування, особливо в регіонах з найбільшими відхиленнями в якості води від встановлених стандартів.
Також планується впровадження станцій доочищення питної води в системах централізованого водопостачання, в першу чергу, для водопостачання дошкільних, шкільних і лікувальних закладів та облаштування пунктів розливу питної води. За словами Аліпова, Мінрегіон в рамках програми "Питна вода України" вже почав і реалізував в регіонах низку масштабних проектів вартістю понад 10 млн гривень.
Зокрема, у Дніпропетровській області реконструювали 24 швидкі безнапірні фільтри комунального підприємства "Аульський водовід", у Хмельницькій області вже прокладено майже 7 кілометрів на будівництві нового 20-кілометрового магістрального водопроводу. Основне завдання загальнодержавної програми "Питна вода України" на 2011-2020 рік - поліпшення якості питної води в населених пунктах, де та не відповідає нормативним вимогам, і забезпечення населення цілодобовим водопостачанням.
За матеріалами:
Ура-информ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас