Прем'єр-міністр Фінляндії: становище євро критичне — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр-міністр Фінляндії: становище євро критичне

Валюта
2625
Прем'єр-міністр Фінляндії Юркі Катайнен (Jurki Katainen) заявив про небезпеку ситуації, в якій опинилася єдина європейська валюта.
"Нинішня ситуація небезпечна, дуже небезпечна", - сказав він в інтерв'ю, опублікованому в середу найбільшою газетою Фінляндії Helsingin Sanomat.
Ю.Катайнен висловив думку, що ситуація нагадує йому травень 2010 року, "коли становище євро було настільки ж похмурим" і коли Греція вперше опинилася на межі краху.
"Тоді загроза тотальної катастрофи була страхітливою. Таке ж становище і зараз", - сказав голова уряду.
Прем'єр вважає, що напруженість в даний час викликають розбіжності між державами Північної та Південної Європи. Він навів як приклад взаємини Фінляндії та Італії.
Так, прем'єр-міністр Італії Маріо Монті в кінці минулого тижня всерйоз був роздратований висловлюваннями міністра фінансів Фінляндії Ютти Урпілайнен (Jutta Urpilainen), яка висловила стурбованість становищем євро. Вона, зокрема, заявила, що хоча Фінляндія і зробила чимало для порятунку євро, в її країні розглядають можливі альтернативи та можливі наслідки виходу з єврозони. У світових ЗМІ розцінили ці слова як погрозу Фінляндії вийти із зони євро.
"Багато політиків були серйозно налякані", - сказав Ю. Катайнен.
На його думку, немає іншого виходу, окрім як взаєморозуміння при ухваленні рішень країнами єврозони.
"Ставки дуже високі. У всіх інших альтернатив, окрім збереження євро, дуже висока соціальна та економічна ціна", - вважає прем'єр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас