Промвиробництво у Франції впало на 3,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промвиробництво у Франції впало на 3,5%

Казна та Політика
750
Промислове виробництво у Франції вкотре демонструє негативну динаміку, наштовхуючи аналітиків на питання щодо спроможності другої найбільшої економіки єврозони протистояти кризі в регіоні.
За підсумками травня обсяг промислового виробництва в П'ятій республіці скоротився на 3,5% в річному вирахуванні, що виявилося в рази сильнішим від негативної динаміки, зафіксованої у квітні. Тоді значення індикатора знизилося на 0,8%. Що стосується аналітиків, то і вони не були готовими до настільки сильного зниження, очікуючи спаду на 1,6%.
У місячному вирахуванні у Франції також спостерігався спад промвиробництва. За підсумками останнього весняного місяця показник знизився на 1,9% проти падіння у квітні на 1,4%. Згідно з консенсус-прогнозами обсяг промвиробництва повинен був просісти на 1%.
Як свідчать дані, опубліковані сьогодні національним статистичним бюро Insee, обсяг обробної промисловості у Франції в річному вирахуванні скоротився на 4,3% проти прогнозу зниження на 2,3% (у квітні спостерігався спад на 1,6%). У місячному вирахуванні обсяг обробної промисловості скоротився на 1% проти прогнозу зниження на 0,3% (у квітні спад становив 0,9%).
Напередодні стало відомо про те, що індекс ділових настроїв у Франції досяг мінімального значення за 3 роки. Згідно зі звітом, опублікованим французьким Центробанком, індекс ділових настроїв у виробничому секторі П'ятої республіки за підсумками червня втратив 1 п. і склав 91 п. проти травневого значення 92 п. Індикатор довіри бізнесу в сфері послуг скоротився до мінімального значення з середини 2009 р. і склав 90 п. У травні його оцінка становила 92 п.
Крім того, французький ЦБ представив оцінку зростання національної економіки за II квартал. Відомство вважає, що в квітні-червні цього року французький ВВП скоротився на 0,1%, в порівнянні з першими трьома місяці 2012 р. Таким чином, Банк Франції залишив без зміни свою оцінку II кварталу, в порівнянні з попереднім звітом, випущеним в травні цього року .
В даний час кабінет міністрів розраховує досягти зростання ВВП П'ятої республіки за підсумками всього цього року лише на скромні 0,3%.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас