Зовнішній борг України зменшився, - Національна доповідь в ООН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зовнішній борг України зменшився, - Національна доповідь в ООН

Казна та Політика
596
Україна поступово зменшує зовнішній борг. Про це йдеться в національній добровільній презентації України "Сприяння виробничим потужностям, зайнятості і гідній праці з метою викорінення бідності в контексті всеосяжного, стійкого і справедливого економічного зростання на всіх рівнях для досягнення Цілей Розвитку Тисячоліття", з якою виступив від імені Уряду України Перший заступник Міністра соціальної політики Василь Надрага на сесії Економічної та Соціальної Ради ООН. Про це УНН повідомили в Мінсоцполітики.
Зокрема, український чиновник повідомив, що в умовах макрофінансової стабільності зменшилося перевищення витрат над доходами в системі державних фінансів. Це стало наслідком істотного збільшення доходів бюджету за рахунок як зростання ВВП, доходів населення, доходів корпоративного сектора, торгівлі, так і завдяки новаціям податкової реформи, вирішенню проблем із заборгованістю з відшкодування ПДВ, накопиченою за попередні роки, впровадженню процедури автоматичного відшкодування податку на додану вартість та активізації боротьби з ухиленням від сплати податків.
"В результаті дефіцит держбюджету в 2011 році знизився до 1,8% ВВП (у 2009 році - 3,9%). Зважена боргова політика забезпечила зниження частки державного і гарантованого державою боргу у ВВП з 39,9% у 2010 році до 35,9% в 2011 році, в тому числі державного боргу відповідно - з 29,9% до 27,1%", - поінформував Василь Надрага.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас