Тігіпко придумав - як підвищити пенсії на 300 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко придумав - як підвищити пенсії на 300 гривень

1888
Виведення зарплат і робочих місць з тіні дозволить підвищити виплати українським пенсіонерам більш ніж на 300 гривень, написав у своїй авторській статті віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, передає УНН.
"За обережними оцінками вчених, зараз з 145 млрд гривень фонду заробітної плати не виплачується ні копійки податків і зборів. Тим часом сплата соціальних відрахувань з цих коштів дозволила б додатково підвищити пенсії більш ніж на 300 гривень кожному українському пенсіонеру", - вважає Тігіпко.
Віце-прем'єр зазначив, що для вирішення цього завдання до кінця цього року буде схвалений комплекс заходів щодо детінізації зарплат і робочих місць.
"Обкладення податками і зборами тіньового фонду заробітної плати збільшило б надходження до Пенсійного фонду на 45-50 млрд грн на рік. Навіть якщо нам вдасться на першому етапі легалізувати тільки половину заробітних плат і робочих місць, що знаходяться в тіні, це дасть можливість підвищити всі пенсії на 160 грн", - підрахував Сергій Тігіпко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас