Зростання економіки Китаю в І півріччі перевищить 7,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання економіки Китаю в І півріччі перевищить 7,5%

Казна та Політика
238
Зростання економіки Китаю в першій половині 2012 року може перевищити 7,5% у річному вирахуванні, але економіка, як і раніше, піддається знижувальному тиску, що підвищується. Про це в інтерв'ю газеті Jinan Times заявив головний інженер міністерства промисловості та інформатизації КНР Чжу Хунжень.
Аналітики, опитані агентством в травні, вважали, що зростання економіки Китаю в II кварталі складе 7,9%, в порівнянні з роком раніше, тоді як річне зростання економіки сповільниться до 8,2%, мінімального рівня з 1999 року.
"ВВП виріс на 8,1 відсотка в першому кварталі, і економічне зростання може бути вище 7,5 відсотка в першій половині року, - сказав Чжу. - В цілому, поточна економічна ситуація в Китаї стабільна, і показник зростання знаходиться на рівні, встановленому урядом раніше цього року".
Китай ще не зазнав різкого економічного спаду, подібного тому, що спостерігався в 2008-2009 роках, коли мільйони робочих мігрантів втратили роботу, але компанії, тим не менш, стикаються з труднощами через слабкий попит і надлишкові виробничі потужності, відзначив експерт.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас