Спецслужби США заарештувати 24 хакерів у 13 країнах світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спецслужби США заарештувати 24 хакерів у 13 країнах світу

849
Американська влада оголосила про завершення масштабної міжнародної операції, в результаті якої в 13 країнах були заарештовані 24 хакери, обвинувачені в торгівлі викраденими даними кредитних карток та іншою фінансовою інформацією.
У спільній заяві ФБР і прокуратури Нью-Йорка наголошується, що 11 підозрюваних були арештовані в США, у Великобританії - шестеро, в Боснії і Герцеговині - двоє, в Болгарії, Норвегії, Італії, Японії і Німеччині - по одному. Розслідуванням цієї справи займалися також правоохоронні органи Австралії, Канади, Данії та Македонії. Всі заарештовані - чоловіки у віці від 18 до 25 років. Четверо шахраїв поки залишаються на волі.
Знешкодити хакерів вдалося завдяки підставній операції, яку протягом двох років проводило ФБР. У червні 2010 р. агенти спецслужби створили інтернет-форум "Кардер профіт"/Carder Profit/, де зареєстровані користувачі могли продавати і купувати викрадені дані кредитних карток та іншу банківську інформацію. У результаті владі вдалося зібрати докази протизаконної діяльності учасників форуму і пред'явити їм звинувачення. У травні цього року форум був закритий. За інформацією американської влади, контролюючи роботу інтернет-спільноти, їй вдалося врятувати 205 млн доларів, що належать більше 410 тис власникам кредитних і дебетових карток по всьому світу.
Справа затриманих хакерів буде розглядатися в суді Нью-Йорка. Якщо їх провина буде доведена, вони можуть бути засуджені до різних термінів тюремного ув'язнення. Влада США називає проведені арешти "найбільшою міжнародною операцією проти торговців викраденими даними банківських карток".
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас