Тігіпко запевнив, що ситуація в країні під контролем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко запевнив, що ситуація в країні під контролем

Казна та Політика
1880
Ввімкнення стимулів економіки дозволить забезпечити економічне зростання і вирішення соціальних ініціатив, заявив журналістам віце-прем'єр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.
"Соціальна політика не видаткова, а інвестиційна частина бюджету. Ми вкладаємо кошти в розвиток людського потенціалу країни. А тільки успішні люди роблять успішну країну", - сказав Тігіпко в п'ятницю.
За словами міністра, підвищення соціальних виплат підкріплено реальним зростанням економіки країни. "Сьогодні ми взяли ситуацію в країні під контроль. Ми продовжуємо виплачувати компенсацію вкладникам ощадбанку (колишнього СРСР). В цьому році ми на 25% збільшили виплати інвалідам війни, підняли виплати інвалідам-чорнобильцям", - зазначив віце-прем'єр-міністр.
Також міністр додав, що в соціальній сфері залишається і низка невирішених проблем - це і працевлаштування людей без певного місця проживання, і соціалізація дітей-сиріт та дітей-інвалідів.
"Ми повинні далі забезпечити економічне зростання. Якщо ми цього не зробимо, дійти до соціальних ініціатив буде важко. Тому зараз потрібно ввімкнути стимули економіки. Це дасть додаткові надходження, а наступний крок - ми справедливо це поділимо між пенсіонерами, інвалідами та дітьми", - сказав Тігіпко в Севастополі.
За його твердженням, зараз робляться активні кроки з ухвалення закону Про зайнятість населення, в жовтні зусилля будуть спрямовані на легалізацію заробітних плат, легалізацію робочих місць.
"Позиція така: 450 млрд грн - це фонд заробітної плати по країні. Наші вчені доводять, що ще 150 млрд грн знаходиться в тіні. З 150 млрд 40% єдиний соціальний внесок. Відразу може бути потрійне збільшення пенсії, в порівнянні з тим, що ми зробили зараз", - підрахував Тігіпко.
Він також повідомив, що будуть введені "дуже великі штрафи за нелегальне робоче місце, і деякі норми, які спростять доказову базу цього нелегального робочого місця".
"Сьогодні середня заробітна плата 2850 грн, помножте на 12, і це буде штраф за те, що підприємство візьме на роботу нелегала. За нелегала потрібно жорстко карати, іншого не буде", - зазначив Тігіпко.
Міністр також пообіцяв, що буде введено дев'ять так званих захищених рівнів заробітної плати, а економіка розбита на 70 секторів і ці 70 секторів будуть мати свої коефіцієнти. "Якщо ми отримаємо додаткові надходження на певну суму, ми будемо знижувати рівень єдиного соціального внеску", - роз'яснив Тігіпко.
Він також заявив, що продовжить наполягати на введенні податку на багатство: "Всі хочуть приєднатися до цієї справи і лише заважають, але це важливо в соціальному плані. Це важливо, щоб люди відчули, що багаті стали додатково платити".
Раніше віце-прем'єр-міністр соціальної політики Сергій Тігіпко обіцяв продовження підвищення соціальних стандартів і після парламентських виборів в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас