АУБ: на нас здійснюється відвертий політичний тиск — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ: на нас здійснюється відвертий політичний тиск

1073
Асоціація українських банків (АУБ) вважає перевірку своєї діяльності податковою міліцією і прокуратурою результатом критики дій Національного банку України (НБУ).
"АУБ - неприбуткова, некомерційна організація, не надає послуги, не торгує, не отримує прибуток. "Наїзд" податківців та прокуратури - це відвертий політичний тиск на організацію за її принципову професійну позицію і діяльність", - підкреслюється в прес-релізі.
Згідно з прес-релізом, 22 травня в АУБ прийшли представники податкової міліції і прокуратури Дніпровського району для того, щоб взяти пояснення щодо діяльності Асоціації.
У прес-релізі також нагадується, що після заяв Асоціації про непрофесійність політики керівництва НБУ в АУБ почалася позапланова податкова перевірка.
"АУБ буде подавати скаргу на дії державної податкової інспекції у вищестоящий орган податкової служби та до суду. Також АУБ планує звернутися в міжнародні організації, зокрема, до Ради Європи та Євросоюз з приводу порушення демократичних свобод, тиску на незалежну структуру громадянського суспільства як виразника галузевого інтересу і з приводу перешкоджання в її діяльності", - резюмується в прес-релізі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас