Янукович: Після Євро-2012 думка про Україну в світі зміниться на краще — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Після Євро-2012 думка про Україну в світі зміниться на краще

482
Президент України Віктор Янукович вважає, що після проведення Євро-2012 думка про Україну в світі зміниться на краще.
"Пройде свято, люди побачать Україну такою, якою вона є, і буде змінена точка зору і думка про нашу країну", - сказав президент в інтерв'ю для програми "Вечори з Віталієм Коротичем", яке вийшло в ефір у неділю вранці.
Він зазначив, що Україна виконала значну роботу з підготовки до чемпіонату. "Я останнім часом проїхав і подивився стадіони, аеропорти і мені стало легше. Ви не уявляєте собі, в якому ми були напруженні, коли взяли на себе зобов'язання наздогнати цей графік будівництва об'єктів інфраструктури до Євро-2012... У мене в команді були одиниці тих, хто вірив, що вдасться це зробити", - сказав Янукович.
Президент також зазначив, що під час своєї першої зустрічі з президентом УЄФА Мішелем Платіні почув негативну оцінку на адресу України з приводу підготовки до цієї спортивної події. "І він мені каже: я тобі по-людськи скажу, що в мене величезний досвід. Мені незручно говорити, але немає можливості, час минув і твої попередники завалили це питання, і вже нічого не зробити", - процитував президент України слова президента УЄФА.
У відповідь Янукович попросив час для того, щоб наздогнати графік і зробити все необхідне для проведення чемпіонату. "Я скажу так: я не маю права цього не зробити, я зобов'язаний це зробити. Це може бути один раз в житті, і це випало на мою долю і на долю того покоління, яке зараз живе", - сказав президент.
Він додав, що в результаті українська сторона виконала все необхідне і увійшла в графік підготовки до Євро-2012. "Важко було, навколо було багато бруду, звинувачень, політики, і зараз намагаються щось говорити, що хтось щось вкрав, на чомусь нажився. Але в мене таких фактів, по-перше, немає, по-друге, коли я дивлюся на ці стадіони, аеропорти, готелі, дороги, які побудовані, я добре розумію, що повага до нашої країни в світі і довіру однозначно зростуть", - підкреслив Янукович
Підписання угоди про соцзахист українців у Польщі - важливий крок до євроінтеграції України, вважає Тігіпко.
Угода між Україною та Польщею про соціальне забезпечення спрямована на забезпечення захисту інтересів українців, які працюють або перебувають в Польщі, вважає віце-прем'єр-міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.
Як повідомила в п'ятницю прес-служба українського віце-прем'єра, під час підписання даної угоди Тігіпко зазначив, що цей документ регулює, зокрема, питання пенсійного забезпечення, страхових виплат по безробіттю, допомоги при нещасних випадках на виробництві, інших виплат.
"Підписання угоди з Польщею не тільки дозволить посилити соціальний захист українців за кордоном. Це - важливий крок до євроінтеграції України. Такі угоди ми будемо укладати з усіма країнами, де працюють українські громадяни", - зазначив віце-прем'єр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас