Діяльність МММ-2011 в Україні таки перевіряють на законність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Діяльність МММ-2011 в Україні таки перевіряють на законність

864
Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що в даний час проводиться комплексна перевірка законності діяльності "МММ-2011" в Україні, по закінченні якої Нацкомфінпослуг має поінформувати Верховну раду про її остаточні результати. Про це повідомляє видання "Главред".
Як повідомлялося раніше, народний депутат України Василь Деревляний в березні цього року звернувся до уряду з депутатським запитом, яким вимагав провести комплексну перевірку законності діяльності "МММ-2011" в Україні. На минулому тижні деякі ЗМІ поширили інформацію про те, що Кабмін проігнорував звернення нардепа.
Нагадаємо, раніше глава Національної комісії з регулювання фінансових послуг Андрій Стасевський визнав, що в межах своєї компетенції, визначеної чинним законодавством, очолюваний ним державний орган не має підстав для втручання в діяльність фінансової піраміди.
До аналогічних висновків прийшли і в Міністерстві внутрішніх справ України. Зокрема, у своїй відповіді на депутатське звернення, щодо законності діяльності фінансової піраміди в Україні Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявив, що "проект" МММ-2011 "є соціальною системою у всесвітній мережі інтернет, участь в якій за власним бажанням може взяти будь-яка особа". Крім того, міністр зазначив, що "у зв'язку з тим, що наявність дозволів або ліцензій на переказ коштів, який здійснюють фізичні особи, не передбачено, до них не можна застосувати норми статті 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) Кодексу України про адміністративні правопорушення" .
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас