ЦБ Бразилії знизив базову облікову ставку рефінансування до 9% річних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Бразилії знизив базову облікову ставку рефінансування до 9% річних

Кредит&Депозит
95
Центробанк Бразилії знизив базову облікову ставку рефінансування (Selic) до рівня 9% річних, повідомив комітет з монетарної політики (Copom) ЦБ Бразилії.
Таким чином, Copom продовжив серію послідовних знижень ставки Selic, яка була розпочата в серпні минулого року. Це друге поспіль скорочення ставки рефінансування відразу на 0,75% дозволило довести її до рекордно низького рівня за два роки. З липня 2009 по квітень 2010 року Selic перебувала на мінімальному за всю історію рівні 8,75% річних.
Пояснюючи своє рішення, Copom говорить про зниження інфляційних ризиків у зв'язку з впливом зовнішніх факторів, таких як міжнародна фінансова криза, що уповільнює темпи зростання провідних економік світу. Супутнє цьому падіння цін на продукти харчування знижує інфляційну складову бразильської економіки. Ще одним фактором починаючи з березня цього року стали дані про зростання бразильського ВВП, що склало в 2011 році лише 2,7%, а в перші місяці 2012-го досягло негативних значень.
Рішення ЦБ підтвердило прогнози більшості фахівців фінансового ринку. На думку економістів, це зниження Selic має стати останнім у цьому році.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас