Україна до кінця 2012 року погасить за зовнішніми зобов'язаннями 5,2 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна до кінця 2012 року погасить за зовнішніми зобов'язаннями 5,2 млрд дол.

Казна та Політика
436
Україна до кінця 2012 року погасить за зовнішніми зобов'язаннями 5,2 млрд дол. Про це під час прес-конференції повідомила директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Міністерства фінансів України Галина Пахачук, передає кореспондент РБК-Україна.
"У зв'язку зі змінами в бюджет, позиція щодо боргу не змінюється. Програма запозичень не змінюється теж. Дефіцит бюджету, який повинен бути профінансований за рахунок приватизації, теж не змінюється. Показники щодо приватизації і запозичень залишаються колишніми. Борги за 2012 р. абсолютно по силах державному бюджету. Наші зовнішні погашення до кінця року становлять менше на 1 млрд дол. Зараз ця сума становить 5,2 млрд дол., включаючи і погашення, і обслуговування", - зазначила Пахачук.
Вона нагадала, що пікові навантаження з виплат припадають на червень, жовтень, листопад і частково грудень. Що стосується внутрішніх залучень коштів, то з початку року, з урахуванням квітневих аукціонів, Мінфін залучив 25 млрд грн.
Нагадаємо, раніше в Мінфіні повідомили, що обсяг платежів з погашення державного боргу у другому кварталі 2012 р. орієнтовно становить 29 млрд 408,3 млн грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас