США може очікувати прискорення інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США може очікувати прискорення інфляції

Казна та Політика
392
Глава ФРБ Сент-Луїса Джеймс Буллард попереджає, що Америка найближчим часом може зіткнутися з прискоренням інфляції. Це викликано дисбалансом між потенційним і реальним зростанням ВВП США та інших країн світу.
За словами Булларда, американська економіка відновлюється дуже повільно. Основним індикатором такої динаміки є ринок праці. У той же час країни, що розвиваються, зокрема азіатські, зростають швидше і перекривають ту економічну "дірку", яка виникла через слабкість відновлення Америки. Все це може призвести до знецінення долара. Крім того, країни, які "прив'язали" свої валюти до долара, ризикують імпортувати американську інфляцію, вважає банкір.
Проте останні дані з ринку праці говорять про прискорення темпів розвитку економіки. Так що рішення ФРС відслідковувати ситуацію на ринку і поки не робити жодних кроків Булларду видається правильним. Що стосується ставок, то в кінці 2013 року їх доведеться підвищувати, що також дозволить побороти інфляційний тиск.
Глава ФРБ Сент-Луїса Джеймс Буллард в цьому році не має права голосу на засіданнях Комітету з відкритих ринків ФРС США, але ринок продовжує прислухатися до думки авторитетного банкіра.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас