Ієна впала до рекордно низького рівня за 16 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ієна впала до рекордно низького рівня за 16 років

Валюта
496
Після публікації банком Японії звіту про ослаблий індекс довіри серед великих виробників ієна другий день продовжує падати до долара і євро, знизившись до показника шістнадцятирічної давнини, повідомляє Bloomberg.
Долар виріс до 83,05 ієни вдень в Токіо з 82,85 ієни в Нью-Йорку в п'ятницю ввечері. Євро досяг 110,74 ієни з 110,55 ієни.
За даними щоквартального огляду банку Японії, довіра серед великих виробників залишилася на колишньому рівні "мінус чотири" в березні, хоча на ринку очікували показника "мінус один".
Як показав огляд, на ринку розраховують, що ієна зміцниться і стане ще сильнішою відносно долара, в середньому склавши 78,14 ієни на наступний фінансовий рік у березні 2013 року, в порівнянні з 78,93 ієни в попередній рік.
"Дивно, що, незважаючи на останнє ослаблення ієни, великі виробники прогнозують долар до ієни в середньому на рівні 78,14 у цьому фінансовому році", - повідомив старший валютний стратег Brown Brothers Harriman в Токіо Масасі Мурата.
Старший економіст Mizuho Research and Consulting Норіо Міягава вважає, що багато фірм досі не впевнені, що тенденція до послаблення ієни буде мати довгостроковий характер.
Як пише Economic Times, Міягава також додав, що "ієна продовжить слабшати, а закордонні країни будуть розвиватися, що повинно привести до більш сильного апетиту до капітальних вкладень.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас