Світовий банк: Росії варто вже зараз готуватися до наступної кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк: Росії варто вже зараз готуватися до наступної кризи

Казна та Політика
732
Росії потрібно вже зараз готуватися до наступної кризи. Таку думку висловив у вівторок на прес-конференції в Москві головний економіст Світового банку Каспар Ріхтер. "Зараз гарний момент для посилення бюджетної політики. Це потрібно робити саме зараз, а не пізніше", - підкреслив він.
Найближчим часом обмеження ненафтового бюджетного дефіциту буде ввести неможливо, сказав Ріхтер, коментуючи заплановане владою Росії повернення до бюджетного правила.
Він пояснив, що це неможливо зробити через тиск на бюджет, який виникає в результаті передвиборних зобов'язань, взятих обраним президентом РФ Володимиром Путіним. Ріхтер зазначив, що в даний час видобуток нафти вийшов на пік і Росії необхідно задуматися, "як розділити багатства, отримані від нафтових доходів, між поколіннями". За його словами, одним з бюджетних обмежувачів міг би стати визначений рівень ціни на нафту. Але оскільки це обмеження саме по собі не захищає від проциклічної бюджетної політики, необхідно ввести "стелю за рівнем запозичень".
Під час прес-конференції Ріхтер також дав прогноз щодо інфляції в РФ. За його словами, до кінця 2012 року показник складе 6%.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас