Метро на Троєщину оцінили в 11,2 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Метро на Троєщину оцінили в 11,2 млрд грн

2915
Інвестиційний проект будівництва четвертої лінії Київського метрополітену орієнтовною вартістю 11,212 млрд грн буде винесено на перший Київський інвестиційний форум, який пройде 29 березня, повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації.
За даними прес-служби, четверта лінія метрополітену дозволить вирішити транспортну проблему майже для 500 тис. мешканців лівобережних районів столиці (Деснянського та Дніпровського), зокрема, житлових масивів Воскресенський, Райдужний, Вигурівщина-Троєщина, а також забезпечить швидкий транспортний зв'язок цих районів з правобережною частиною міста. Лінія буде складатися з двох ділянок: від станції "Глибочицька" до станції "Райдужна" з відгалуженням в напрямку житлового масиву Вигурівщина-Троєщина, від станції "Вулиця Милославська" до станції "Проспект Ватутіна".
Лінія метро складатиметься з 12 станцій. Пасажиропотік досягне 40,8 тис. ос./год. Із загальної вартості на будівництво першої ділянки знадобиться 6,972 млрд грн, другого - 4,239 млрд грн. "В умовах постійного зростання населення столиці і темпів розвитку міста зростає потреба в забезпеченні сучасним громадським транспортом.
Ця ініціатива вимагає великого обсягу інвестицій, тому прийнято рішення запропонувати приєднатися до цього проекту інвесторів на умовах державно-приватницького партнерства", - цитує прес-служба заступника голови КМДА Руслана Крамаренка.
Як передбачається, інвестор буде відповідати за фінансування, будівництво, закупівлю обладнання та оперативне управління процесом, а київська влада - за вирішення земельних питань, надання активів, регулювання тарифів і контроль за виконанням інвестором зобов'язань перед громадою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас