Лукашенко відповідає на звинувачення європейців: Краще бути диктатором, ніж геєм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко відповідає на звинувачення європейців: Краще бути диктатором, ніж геєм

1403
Президент Білорусі Олександр Лукашенко, що чинить спротив пресу санкцій із Заходу, в неділю відповів на звинувачення в диктаторстві, сказавши, що вважає це більш прийнятним, ніж гомосексуальність.
Країни Євросоюзу на цьому тижні відкликали послів з Мінська на знак солідарності з главою місцевого представництва ЄС і послом Польщі, яким Лукашенко вказав на двері у відповідь на нові санкції проти своїх соратників.
ЄС покарав візовою забороною два десятки білоруських силовиків і суддів в прагненні змусити Мінськ дотримуватися прав людини. Польща, що межує з Білоруссю, відіграє активну і провідну роль у формулюванні політики ЄС щодо Мінська, який не раз роздратовано реагував на заяви Варшави.
Міністр закордонних справ Німеччини Гвідо Вестервелле підкреслив, що країни блоку проводять єдину політику і дотримуються спільних цінностей. Він назвав Лукашенка "останнім диктатором в Європі". Вестервелле - перший у Німеччині міністр, який зізнався в гомосексуальності - сказав, що білоруський лідер "обдурює сам себе, якщо вважає, що може розділити нас".
Лукашенко, який уже порівнював протистояння Білорусі Заходу з війною з Гітлером, у відповідь нагадав німецькому міністру нацистське минуле Німеччини.
"Ми всі пам'ятаємо середину минулого століття і що світ отримав від їх диктатури. Наш народ ще не отямився до сих пір. Тому не їм нам дорікати з приводу якоїсь диктатури", - сказав Лукашенко.
"Що стосується... не то рожевого, не то голубого, який там про диктатуру кричав... Почувши це, я подумав: краще бути диктатором, ніж голубим".
Пострадянська Росія виключила гомосексуалізм зі списку переслідуваних діянь, але влада не дозволяє прихильникам одностатевої любові проводити публічні акції, і міліція розганяла спроби активістів провести гей-парад у Мінську.
Нагадаємо, 23 лютого Лукашенко заявив, що на його державу здійснюється масштабний тиск. "Під невинним приводом все нові країни стають об'єктами відкритої агресії", - зазначив президент.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас