Україна має намір довести видобуток газу на чорноморському шельфі до 8 млрд куб. м на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має намір довести видобуток газу на чорноморському шельфі до 8 млрд куб. м на рік

Енергетика
487
Україна протягом кількох років може збільшити видобуток газу з шельфу Чорного моря майже в 8 разів - з 1,056 млрд до 8 млрд куб. м. Про це повідомив перший заступник голови Державної служби геології і надр Любомир Гончарук, повідомляє прес-служба відомства. "Протягом наступних років Україна зможе збільшити видобуток газу з Чорноморського шельфу до 8 млрд кубометрів, що складе близько 30% від загального видобутку", - сказав він.
За інформацією відомства, найбільш перспективними ділянками шельфу вважаються площа Палласа, прогнозні видобувні ресурси якої оцінюються в 250-485 млрд куб. м природного газу, Скіфська ділянка - 35 млрд куб. м газу і 25-60 млн т нафти, структура Нахімова - 29 млрд куб. м газу, структура Корнілова - 35 млрд куб. м газу, а також структура Ахіба - 6,7 млн т умовного палива. Загальні потенційні запаси українського шельфу становлять 1,5 млрд т умовного палива (еквівалент 1,5 трлн куб. м газу), що досягає 30% всіх енергетичних запасів України.
Єдиним підприємством в Україні, яке самостійно проводить розвідку, освоєння і розробку родовищ нафти і газу в українському секторі Чорного і Азовського морів на сьогодні є Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" (м. Сімферополь), що входить до структури НАК "Нафтогаз України" . У 2011 р. "Чорноморнафтогаз" збільшив видобуток природного газу на 0,5% - до 1 млрд 56,1 млн кубометрів.
Нагадаємо, що 3 лютого міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко заявив, що Україна продовжує переговори з бразильською нафтовою компанією Petrobras щодо розробки чорноморського шельфу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас