LCH Investments: За підсумками 2011 р. хедж-фонди втратили 123 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

LCH Investments: За підсумками 2011 р. хедж-фонди втратили 123 млрд дол

400
Загалом минулий рік став для хедж-фондів не найвдалішим - загальний підсумок - втрата галуззю 123 млрд дол. Про це свідчить огляд галузі, підготовлений фондом LCH Investments, який інвестує в інші хедж-фонди і входить в Edmund de Rothschild Group, передає Bloomberg.
"Макроінвестування сумно відоме своєю складністю, проте найкращі менеджери все ж таки змогли знайти можливість заробити, особливо на проблемних ринках", - вважає голова LCH Investments Рік Софер.
Однак найуспішніші хедж-фонди все ж показали непогані результати. З моменту свого заснування по кінець 2011 р. вони принесли своїм інвесторам в цілому 474 млрд дол. Це більше від результату будь-яких інших інвестиційних структур на ринку, стверджують в LCH.
В середньому ж кожен хедж-фонд в минулому році втратив 5,2% своїх активів, свідчать дані Bloomberg. Це один з найгірших результатів в історії галузі.
Незважаючи на це, аналітики Barclays Capital розраховують, що інтерес до хедж-фондів в 2012 р. тільки зросте. "Наш аналіз свідчить, що інвестори можуть внести в хедж-фонди близько 80 млрд дол нового капіталу в цьому році", - зазначив аналітик банку Аджай Нагпал. Крім того, в Barclays чекають, що інвестори також перерозподілять між хедж-фондами та їх стратегіями ще 300 млрд дол. Сумарно мова йде приблизно про п'яту частину всіх активів під управлінням хедж-фондів. LCH Investments також представив свій список найуспішніших в 2011 році представників галузі.
На відміну від більшості подібних рейтингів, LCH дивиться не на відносну прибутковість, а на абсолютну - у доларах США - з моменту заснування хедж-фонду. Такий підхід дозволяє відокремити стабільно успішні великі фонди від тих, хто показав хорошу відсоткову прибутковість, керуючи не найбільшими капіталами, але не зміг повторити цей успіх після припливу додаткових коштів.
В результаті найуспішнішим фондом в минулому році став Bridgewater Pure Alpha під управлінням американця Рея Даліо, який заробив для своїх інвесторів 13,8 млрд дол, правильно спрогнозувавши відхід у безпечні активи. Це максимальний дохід одного фонду, отриманий за один рік в історії галузі. Такий результат дозволив Bridgewater вийти на перше місце в рейтингу - з моменту заснування в 1975 р. він приніс інвесторам 35,8 млрд дол. До цього лідером був Quantum Endowment Fund, який з моменту свого заснування в 1973 р. приніс інвесторам 31,2 млрд дол.
У той же час, за 2011 р. фонд Джорджа Сороса втратив 3,8 млрд дол, велика частина цієї суми - повернення грошей інвесторам, після того як Джордж Сорос в липні минулого року вирішив закрити фонд для третіх осіб, зосередившись на управлінні сімейним статком.
Ще одним "лузером" в минулому році став Джон Полсон, керуючий фондом Paulson & Co. За минулий рік він втратив 9,6 млрд дол, зробивши неправильну ставку на активне відновлення економіки США. Тим не менш, він все одно потрапив на третю сходинку рейтингу LCH.
Примітно, що і Рей Даліо, і Джон Полсон спочатку покладалися на макростратегію - ставки на зміни в світовій економіці, які матимуть значний вплив на фондові і валютні ринки, а також відсоткові ставки.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас