Експерт: Українські сири можуть подешевшати на 10-30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Українські сири можуть подешевшати на 10-30%

Аграрний ринок
1902
Враховуючи перебої з експортом сиру в Російську Федерацію, на ринку може збільшитися пропозиція, що призведе до здешевлення продукції. Про це повідомила виконавчий директор Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Єлизавета Святківська, пише УНН.
"Враховуючи те, що ми маємо перебої з експортом в Росію, ціни на молоко можуть знижуватися, і це великий удар по господарствах, які займаються виробництвом молока. Разом з тим це вплине на ціну сирів - вони подешевшають", - зазначила Святківська.
Одночасно вона зазначила, що це буде тривати недовго, і за цей період підприємства повинні переорієнтуватися. "Але процес виробництва запущений, і одночасно на ринку може збільшитися пропозиція, що призведе до здешевлення (сиру - Ред.)", - зазначила Святківська.
Виконавчий директор асоціації висловила сподівання, що навіть за таких умов сири подешевшають незначно. "Будемо сподіватися, що буде не дуже значне здешевлення, адже це збитки виробників, недодані заробітні плати, зниження закупівельних цін на молоко для господарств населення, для частини з яких це єдине джерело доходів. Тому хочеться сподіватися, що питання найближчим часом вирішиться і істотного зниження цін не відбудеться", - сказала вона.
Святківська зазначила, що прогнозувати, яким буде зниження ціни, важко, адже це може бути в межах від 10% до 30%.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас