Рубіні: Зростання економіки Росії без структурних реформ навряд чи буде значним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рубіні: Зростання економіки Росії без структурних реформ навряд чи буде значним

Казна та Політика
218
Приріст економіки Росії без проведення серйозних структурних реформ в найближчі роки навряд чи буде значним, вважає професор економіки Університету Нью-Йорка Нуріель Рубіні. "Ми бачимо потенціал зростання Росії без значних реформ не вище ніж 0,5%, демографічна ситуація погана, йде зростання середнього віку, немає такого зростання населення, як в Індії або Бразилії", - сказав він, виступаючи на форумі "Росія 2012".
Він нагадав, що після кризи 1998 року реформи, які були проведені в Росії, призвели до посилення економіки та її щорічного зростання на рівні 8% в рік. Економіка РФ росла приблизно такими ж темпами, що й інші країни БРІК. Однак після фінансової кризи 2008-2009 років, яка спричинила спад російської економіки, країна не відновилася і не повернулася на докризові темпи зростання. "На більшості ринків, що розвиваються, сталося переформування, в результаті ми тепер бачимо в Китаї, Індії 9-відсоткове зростання", - зазначив Рубіні.
За його словами, Росії потрібні великі реформи, які б допомогли країні не лише розвиватися швидкими темпами, а й гарантували їй стабільність у випадку нових глобальних шоків. "Якщо не буде якогось викиду серйозних структурних реформ, прямих інвестицій, приватизації, зниження ролі держави і бюрократії в економіці та інших реформ, то ця економічна модель також може показати певну крихкість в Росії та інших країнах", - сказав він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас