Кабмін має намір відновити перевірки підприємств без попередження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін має намір відновити перевірки підприємств без попередження

693
Кабінет міністрів України має намір повернути контролюючим органам право на проведення перевірок підприємств без попередження.
Про це заявив народний депутат, заступник голови політради партії "Наша Україна" Віктор Матчук.
За його словами, незважаючи на всі переможні реляції влади про "формування та підтримку" малого та середнього підприємництва, за минулий рік з бізнесу пішли понад 245 тисяч підприємців, які припинили свою реєстрацію в Державній податковій службі України.
За даними депутата, всього за 2011 рік поставлений "сумний рекорд", тому що різниця між кількістю підприємців, які припинили свою діяльність, і кількістю підприємців, які подали заяви на реєстрацію, склала 68,355 тис. осіб, повідомляє прес-служба "Нашої України".
Проте цього року, як вважає Матчук, влада може оновити навіть це "сумнівне досягнення". "По-перше, незважаючи на зменшення кількості підприємців, ДПСУ планує в нинішньому році збільшити надходження від спрощенців майже в два рази і довести загальну суму до 2 млрд. грн. Очевидно, що податківці можуть виконати такі збільшені зобов'язання лише за рахунок посилення тиску на бізнес", - переконаний депутат.
По-друге, за його словами, влада вже почала працювати над створенням відповідного інструментарію. Так, 18 січня до Верховної Ради від Кабінету міністрів надійшов законопроект №9733 з малопримітною назвою "Про внесення змін до деяких законів України щодо безпеки продукції". Саме цим законопроектом, як зазначив Матчук, під прикриттям турботи про захист прав споживачів пропонується повернути контролюючим органам права на проведення перевірок підприємств без попередження.
"Декларацією таких своїх намірів і конкретними діями нинішня влада ще раз підтверджує, що вона є владою олігархічного капіталу, якому надає найбільші преференції за рахунок фактичного знищення малого підприємництва", - підсумував парламентарій.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас