Пападемос: Греції може знадобитися нова допомога — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пападемос: Греції може знадобитися нова допомога

Казна та Політика
340
Греція не обговорює посилення бюджетного нагляду з боку ЄС, незважаючи на те, що їй може знадобитися більше допомоги, ніж було заплановано раніше, заявив у вівторок прем'єр-міністр країни Лукас Пападемос.
"Занадто рано говорити, чи знадобиться нам додаткове державне фінансування. Наша мета - уникнути подібної альтернативи", - сказав він після зустрічі з лідерами ЄС у Брюсселі. Йшлося про можливість розширення запланованого 130-мільярдного пакету допомоги Греції, про який країни єврозони домовилися в жовтні 2011 року.
Пападемос відкинув пропозиції щодо більш жорсткого контролю над грецькими фінансами, які поширювалися в минулі дні з посиланням на Німеччину. Як писала міжнародна преса, Берлін вимагає від Греції де-факто передати повноваження щодо бюджетного контролю країнам ЄС, враховуючи послідовний зрив домовленостей щодо зниження дефіциту держбюджету країни. "Не було абсолютно ніяких обговорень щодо нагляду", - сказав Пападемос.
Прем'єр також висловив надію, що найближчими днями Греції вдасться домовитися з приватними кредиторами щодо програми "добровільного" списання боргу (PSI). "Був досягнутий значний прогрес у дискусіях щодо PSI. Ми прагнемо до того, щоб угода була досягнута до кінця тижня", - сказав Пападемос.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас