Опозиція просить ЄС ввести персональні санкції проти Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опозиція просить ЄС ввести персональні санкції проти Януковича

1098
Комітет опору диктатурі вимагає від Президента Віктора Януковича негайно виконати резолюцію Парламентської асамблеї Ради Європи Функціонування демократичних інституцій в Україні.
Про це повідомляє прес-служба партії Батьківщина.
Дана вимога була схвалена в понеділок під час засідання комітету.
"Комітет опору диктатурі вимагає від Януковича не робити український народ заручником своєї бездарної політики через можливе введення санкцій відносно України", - йдеться в повідомленні.
Крім того, в тексті заяви є вимога "припинити розправу над інакомислячими та політичними опонентами влади, невідкладно звільнити Юлію Тимошенко, Юрія Луценка і всіх інших політв'язнів".
Також йдеться і про те, що влада повинна розуміти, що світова спільнота не визнає парламентські вибори 2012 року легітимними, якщо в них не зможуть брати участь Тимошенко і Луценко.
"КОД звертається до країн ЄС і керівних органів Євросоюзу, а також до Ради Європи замість санкцій до України ввести персональні санкції проти Януковича, ключових політичних та економічних фігур з його оточення, керівників адміністрації президента, Кабінету міністрів, Партії регіонів, суддів та інших правоохоронців, які виконують політичні замовлення щодо обмеження прав і свобод громадян, з переслідування опозиційних політиків", - сказано в заяві.
Учасники КОД пояснили, що мова йде про заборону на в'їзд до ЄС, заморожування рахунків, арешт нерухомості та інших активів, що належать зазначеним особам або існують "під прикриттям близьких родичів або підставних юридичних і фізичних осіб".
"Час довів, що тільки такі дієві кроки здатні спонукати діючий в Україні режим до змін антидержавної політики", - зазначають учасники КОД.
Як повідомлялося, після арешту лідера партії Батьківщина Юлії Тимошенко представники опозиційних партій об'єдналися в Комітет опору диктатурі. До нього увійшли партії Батьківщина, Громадянська позиція, Європейська партія, За Україну!, Народна самооборона, Наша Україна, Народний Рух України, партія Реформи і порядок, Партія захисників вітчизни, ВО Свобода, Українська соціал-демократична партія, Фронт змін.
Громадянська позиція вийшла з КОД, протестуючи проти нового закону про вибори народних депутатів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас