Fitch знизило рейтинги п'яти країн єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило рейтинги п'яти країн єврозони

Казна та Політика
630
Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило суверенні кредитні рейтинги Бельгії, Іспанії, Італії, Кіпру та Словенії, підтвердивши рейтинг Ірландії, йдеться в повідомленні Fitch. Прогноз зміни рейтингів всіх шести країн - "негативний".
Fitch вважає, що ці країни уразливі для монетарних та фінансових шоків в короткостроковій перспективі. "Отже, ці країни, на думку Fitch, не можуть повною мірою скористатися всіма вигодами від статусу євро як резервної валюти", - йдеться в повідомленні.
Рейтинг Бельгії знижений до рівня "АА" з "АА+", Іспанії - до "А" з "АА-", Італії - до "А-" з "А+", Кіпру - до "ВВВ-" з "ВВВ", Словенії - до "А" з "АА-". Рейтинг Ірландії підтверджений на рівні "ВВВ+".
"В цілому сьогоднішні рейтингові дії балансують погіршення економічного прогнозу з політичними ініціативами на національному рівні, спрямованими на боротьбу з фінансовими і бюджетними дисбалансами, а також з успіхом трирічної операції рефінансування ЄЦБ в зниженні тиску на держави і банки в сфері залучення коштів", - йдеться в повідомленні Fitch.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас