Експерт: В світі буде проводитися політика "монетарного послаблення" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: В світі буде проводитися політика "монетарного послаблення"

Валюта
556
У 2012-2013 році у світі може бути почата політика "монетарного ослаблення". Про це на прес-конференції повідомив виконавчий директор Міжнародного Фонду Блейзера Олег Устенко, передає кореспондент УНН.
За словами експерта, політика "монетарного ослаблення" передбачає зниження ставок центральних банків і додатковий доступ до кредитних ресурсів регуляторів. "Таким чином буде зроблена спроба "м'якої посадки" для економік, що розвиваються. Пом'якшити наслідки світової економіко-фінансової кризи для вже розвинених країн, на думку світових фінансистів, не вдасться взагалі", - розповів О.Устенко.
Але, на його думку, в Україні такий сценарій посилить тиск на імпорт, що підвищить негативний вплив і на гривню. "Політика "монетарного ослаблення" більше підходить для економіки, наприклад, Китаю", - підкреслив він.
Нагадаємо, 23 січня цього року Нацбанк України знизив процентні ставки за постійно діючими механізмами рефінансування: за забезпеченими кредитами "овернайт" з 9,25% до 9%, за бланковими - з 11,25% до 11%.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас