Туреччина змінює правила перебування для росіян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина змінює правила перебування для росіян

599
З 1 лютого 2012 року термін одноразового перебування громадян РФ в Туреччині становить не більше 30 днів. Раніше залишатися в країні можна було до 60 днів. Однак можливість збільшити термін одноразового перебування на території Туреччини все-таки існує.
Щоб отримати право затриматися в Туреччині на термін до 3 місяців (90 днів) нерезиденту потрібно оформити дозвіл на тимчасове перебування. Для цього треба як мінімум за 10 днів до закінчення терміну дії візи звернутися до відділу у справах іноземців (Yabancilar Sube Mudurlugu) за місцем проживання.
Як пояснили кореспонденту Prian.ru в компанії Rentsale, зробити це необхідно завчасно, тому що оформлення документів може затягуватися через місцеві свята, вихідні і графік роботи відділу. Процедура оформлення дозволу нескладна, але вимагає підготовки та заповнення документів.
У відділах у справах іноземців є бланки заяв російською мовою, в які вписують причини збільшення терміну перебування в країні (зворотні квитки на конкретну дату і т.п.). Заявник повинен вказати місце свого тимчасового проживання (адресу друзів або родичів, знімне житло, номер у готелі).
Дана інформація підтверджена Генеральним консульством РФ у Стамбулі, відділом у справах іноземців Анталії і приватними компаніями, які надають візову підтримку. Різночитань у правилах видачі дозволу на тривале перебування за регіонами країни немає, змін найближчим часом не передбачається.
Нагадаємо також, що з 1 лютого 2012 року Туреччина посилює правила видачі ВНЖ. Згідно з новим законом сумарне перебування іноземця в цій країні не може перевищувати 90 днів за півроку (180 днів). Порушення караються штрафами та забороною на в'їзд терміном до 5 років.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас