США зменшать витрати на війну на 5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США зменшать витрати на війну на 5%

Казна та Політика
244
США скоротять військові видатки в 2013 фінансовому році на п'ять відсотків до 525 мільярдів доларів.
З такою заявою, як передає Agence France-Presse з посиланням на джерело в Пентагоні, в лютому повинен виступити президент Барак Обама, передає Лента.ру.
За даними агентства, скорочення оборонного бюджету стане першим за останні десять років (після різкого збільшення військових видатків у зв'язку з терактами 11 вересня 2001 року). Скільки грошей американський уряд планує витрачати на військовий операції за кордоном, витрати на які враховуються окремо, джерело агентства не уточнило. У поточному фінансовому році на ці цілі з бюджету виділили 118 мільярдів доларів.
Торік, як зазначає AFP, адміністрація Обами зажадала на потреби Пентагону 553 мільярди доларів, однак Конгрес в результаті затвердив обсяг бюджету в розмірі 547 мільярдів.
У майбутньому президентська адміністрація планує скоротити оборонні видатки на 487 мільярдів доларів за десять років. За даними агентства, військовий бюджет за цей період може бути урізаний і на 600 мільярдів, якщо Білому дому вдасться домовитися з Конгресом про автоматичне скорочення низки оборонних статей.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас